Concertagenda

Concerten in 2019

Midzomernachtconcert: 21 juni 2019.
Het Midzomernachtconcert van Het Nieuw Betuws Kamerkoor is onder liefhebbers een begrip. Prachtige koormuziek als serenade aan de zonnewende in een gezellige sfeer in en rond het oude kerkje van Bemmel. Het thema deze keer is ‘Deep Waters’. Traag en woest stromende rivieren, kabbelende beekjes, de verraderlijke zee, romances en diep verdriet aan, op en door het water, worden bezongen.

Het concert omvat een breed scala van liederen rond dit thema. Van de bekende spiritual 'Deep River' en het melodische 'Water of Elle' tot het speelse, maar tragisch eindigende lied 'The Three Fishers'.

Als intermezzo speelt het Brabants Baroque Consort een aantal delen uit Watermusic van Händel uit Watermusic van Händel.

Laat u meevoeren op de golven van melodie en poëzie over water en geniet met het koor na met een drankje; als de weersomstandigheden het maar even toelaten, heerlijk onder de platanen.

Plaats en tijd: Het kerkje aan Het oude kerkhof in Bemmel, 21 juni 21.00 uur.

Entreekaarten ad € 10 verkrijgbaar bij Bruna Huissen, boekhandel de Toren van Bemmel of aan de kassa bij aanvang.
On line bestellen kan ook. Klik dan op:

Entreekaartjes Midzomernachtconcert 2019


Allerzielen 3 november: in het kader van Allerzielen brengt Het Nieuw Betuws Kamerkoor met orkest en solisten een mooi concert met onder andere het Requiem van Haydn.
Nadere informatie volgt.
Plaats en tijd: de Stadskerk in Huissen om 15.00 uur.

Huissen bij kaarslicht

Op zaterdag 8 december 2018 van 16.00 tot 21.00 uur veranderde het centrum van Huissen in een geweldig sfeervol kersttafereel. Met een kerstfair, koren en andere muziekgezelschappen die op diverse plaatsen optreden, een geur van punch en oliebollen, glühwein en brandend hout
.

Het Nieuw Betuws Kamerkoor zong in deze kerstsfeer in de Kapel van het Dominicanenklooster een aantal prachtige kerstliederen, over de zwangerschap van Maria, de geboorte van Jezus, de aanbidding door de herders, de kindermoord in Bethlehem en  over de drie koningen.

September 2018: 3-oeverfestival

In het weekend van 14, 15 en 16 september 2018 was er rondom de kop van Pannerden het 3-oeverfestival: fietsen, wandelen, met de boot langs de oever, genieten van muziek, verhalen, theater, beeld, lekker eten en drinken. Wij, Het Nieuw Betuws Kamerkoor, gaven op zaterdag 15 september een drietal uitvoeringen op de volgende locaties:

  • Hervormde kerk in Gendt (Torenlaan 14 6691BM) : 14.00-14.30u.
  • Piramide aan de Waal (Munnikhofsestraat 28 6691 HH): 15.00u.
  • Hervormde Kerk in Gendt : 16.00-16.30u. 

Zie ook www.3oeverfestival.nl 

 ---------------------------------------------------------------------------------

25,26 mei 2018, 2 en 3 juni 2018

Op deze datums speelde Teejaater PAN, samen met Het Nieuw Betuws Kamerkoor in de theaterkerk in Bemmel, de bijzondere voorstelling "Manneneiland, van oorlogstijd naar sociëteit". Aanleiding was het 75-jarig bestaan van de Sociëteit het Manneneiland.

Het theaterstuk bracht een beeld van de geschiedenis van Bemmel en de Betuwe in en na de oorlog. De oorlog, het verzet, onderduikers, evacuatie en het ontstaan van het Manneneiland kwamen aan bod. Maar ook de ontwikkeling van Bemmel van boerendorp naar moderne leefgemeenschap. Spannende sketches, intriges en alledaagse zaken over personen die een bijzondere rol hebben gespeeld in de geschiedenis en culturele ontwikkeling van Bemmel. En dat waren zeker niet alleen mannen. Vrouwen hadden een belangrijke rol in het stuk. Zij leverden op humoristische wijze hun kritisch commentaar op de gebeurtenissen.

Het scenario voor de voorstelling is geschreven door Erik Karel de Vries in nauw overleg met de Sociëteit, de Historische Kring Bemmel en Teejaater PAN. Samen zijn zij gekomen tot een boeiend verhaal met een knipoog, omlijst door muzikale intermezzo's van Het Nieuw Betuws Kamerkoor en dat alles in een opvallend decor.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Op zondag 17 december 2017
brachten wij een hartverwarmend Kerstconcert: Freude große Freude, in het Kerkje aan de Oude Kerkhof te Bemmel.
  

De kersttijd heeft in de Barok geleid tot een groot aantal feestelijke en prachtige werken - denk aan het Weihnachtsoratorium van Bach.
Wat minder grootschalig, maar niet minder vitaal, zijn werken van Telemann, Buxtehude, Hammerschmidt, Crüger en Tunder. Ideale werken voor kamerkoren en instrumentalisten in kleinere bezetting.
In een uitverkocht kerkje in Bemmel lieten het koor en de musici hemelse klanken horen in een verheven kerststemming met stukken als "Freude, große Freude", "Das neugeborne Kindelein" en "Allein Gott in der Höhe".
Na afloop van het concert was het nog nagenieten bij een glaasje Glühwein.
Natuurlijk stond het geheel o.l.v. onze dirigent Frans van de Loo. Medewerkenden waren: Hans Scholing bariton, Wim Roelfsema orgel en Het Jenkins Strijkkwintet, o.l.v. Geertje Meijer.


Vrijdag 23 juni 2017, 21.00 uur:
Midzomernachtconcert in het kerkje aan het Oude Kerkhof te Bemmel we vierden ons eerste lustrum!
Op ons traditionele en populaire Midzomernachtconcert brachten wij onder andere een keur van hoogtepunten uit ons repertoire van de afgelopen jaren, van uitbundig tot ingetogen, van Haydn tot Gershwin, met piano of harp in een volle kerk. 
Aan dit concert werkten mee: de harpiste Anouk Platenkamp met een prachtig optreden en de pianiste Petra Polman die zorgde voor een perfecte begeleiding.
Het concert was een succes en eindelijk werkte het weer mee zodat we na afloop een glaasje prosecco onder de platanen konden drinken!


Zondag 2 april 2017
Duo concert: samen met het Het Lingewaards Mannenkoor in de kerk te Haalderen.
Thema "Lente aan de Linge".

Wij brachten samen met Het Lingewaards Mannenkoor o.l.v. Arno Vree een ode aan de lente.
Dat werd gedaan met liederen uit uiteenlopende muziekperioden met als thema's lente, licht, leven, liefde, lach en hoop. Van Mozart en Schubert tot Sinatra en Armstrong, van Purcell en Rossini tot Gerswin en De Klerk. De beide koren zongen onder andere samen het  "Komm, holder Lenz" uit Die Jahreszeiten van Joseph Haydn (Kom heerlijke lente!) en sloten het concert af met een selectie uit die Zauberflöte van Mozart. 
Pianobegeleiding werd verzorgd door Petra Polman.Zaterdag 17 december 2016 Kerstconcert.
Om 20.00 uur werkten wij mee aan het Kerstconcert van de Stedelijke Muziekvereniging van Huissen. Dit concert vond plaats in de Stadskerk aan de Langekerkstraat. 

Zondag 11 december 2016
.
Om 10.00 uur verleenden wij medewerking aan de advents kerkdienst in de Waalse Kerk aan de Beekstraat te Arnhem.

Zaterdag 10 december 2016 Huissen bij Kaarslicht.
Wij zongen van 20.00 - 20.30 uur in een zeer goedgevulde Kloosterkapel.

Op zondag 6 november 2016 brachten wij een groot concert in de Stadskerk te Huissen ten gehore.

Wij gaven een bijzonder concert in het hartje van Huissen, in de Stadskerk. Het ging om een project waarin het thema van het eeuwenoude Stabat Mater gedicht wordt verbreed naar de actuele belevings- en beeldenwereld van vandaag. Dit werd onder andere tot uitdrukking gebracht door toevoeging van niet-westerse teksten en muziek.
De uit Syrië gevluchte operazangeres Shaza Hayek heeft delen van het muziekstuk uitgevoerd, zowel solo als in combinatie met het koor en met alt-mezzo Cileke Angenent. Daarnaast bespeelde de Irakese musicus Satter al Saadi oriëntaalse muziekinstrumenten, de nay(fluit) en darbuca(trom) en Mhamad Aliss de ud. Het waren de niet-westerse klanken. Het geheel werd ondersteund door het Jenkins Strijkkwintet, Norbert Bartelsman orgel, Mark Lambregts trompet, Maayke Dijkstra hoorn, Rutger Stoel hobo en althobo en Ron van Vuuren en Etienne van Dalen percussie.
Het koor liet een kleine 400 bezoekers kennismaken met een prachtig stuk muziek, waarvan de gevoelswaarde raakt aan zowel het persoonlijke (Allerzielen) als aan de wereld om ons heen.

Het ging om het Stabat Mater van de Britse componist Karl Jenkins (*1944).
Jenkins is een internationaal gelauwerde componist van in eerste instantie filmmuziek, maar is bij het grote publiek bekend geworden door zijn 'Adiemus' projecten, zijn 'Requiem' en 'The armed man, a mass for peace". Hij kreeg opdrachten van onder andere The Royal Ballet, de bas Bryn Terfel en The London Symphony Orchestra.
Jenkins voelt zich zeer verbonden met het lot van de mensheid. In zijn muziek is hij op zoek naar een soort universialiteit en hij hanteert daarbij een brede culturele blik die zich niet door grenzen of conventies laat inperken.
Ook in zijn muziek hanteert hij een eclectische stijl. Vanuit een duidelijke basis in de westerse klassieke muziektraditie zijn er duidelijk invloeden uit de jazz en de musical- en popmuziek. Meest opmerkelijk is echter de niet-westerse invloed onder meer door het gebruik van inheemse instrumenten, oosterse melodiemotieven, improvisaties en ritmische versieringen.
   

Zaterdagmiddag 29 oktober 2016 werkten wij mee aan de opening van de Theaterkerk in Bemmel. Wij traden op voor een goedgevulde zaal en brachten 3 delen uit het Stabat Mater van Jenkins ten gehore. Wij werden op de piano begeleid door Petra Polman.


Woensdag 4 mei 2016 om 19.00 uur verleenden wij medewerking aan de herdenking in een vol Protestantse kerkje aan het Oude Kerkhof te Bemmel.


Op zaterdag 12 december 2015
hebben wij onder grote belangstelling gezongen tijdens Huissen bij Kaarslicht, in de Kloosterkapel.
Het thema was: "Carol of the birds", Christmas Carols uit Australie, Groot Brittannie en de Verenigde Staten.


Op zondag 13 december 2015 verleenden wij medewerking aan de adventsdienst die gehouden werd in de Waalse Kerk aan de Beekstraat te Arnhem.
Op vrijdagavond 19 juni 2015 gaven wij ons traditionele Midzomernachtconcert,
in het Protestantse kerkje aan Het Oude Kerkhof te Bemmel.
Het was een groot succes, mede omdat we helemaal uitverkocht waren!!!
De titel van het concert was The Sense of Seasons.
In de mooie ambiance van het kerkje werden liederen over de vier seizoenen gezongen. Bezoekers lieten zich meevoeren op de muzikale klanken en gedichten over de herfst, de winter, de lente en natuurlijk........de zomer!
Uitgevoerd werden vooral Engelse Folksongs in bewerkingen van o.a. Rutter, Vaughan Williams, Elgar en Sullivan. Maar ook een deel uit de Jahreszeiten van Haydn en het Summertime van Gershwin stonden op het programma.
De muzikale omlijsting werd verzorgd door het ensemble Animuze en de pianobegeleiding door Linda Bouman.
Er waren intermezzi van een tweetal jonge aanstormende talenten uit Lingewaard: Sterre Lennards en Niels Wiltink (zang en piano).
Na afloop was er gelegenheid voor een gezellig glaasje in het aangrenzende Koinonia.Op maandag 4 mei 2015 hebben we medewerking verleend aan de dodenherdenking in de Stadsparochiekerk aan de Langekerkstraat te Huissen.


Op zondag 29 maart 2015 gaven wij een groots Passieconcert,
in de Stadsparochiekerk aan de Langekerkstraat te Huissen. Voor ongeveer 250 bezoekers werden o.a. uitgevoerd:
Het Requiem van Bob Chilcott, gecomponeerd in 2010. Duidelijk geïnspireerd door het beroemde Requiem van Fauré. Verdriet, troost en de serene sfeer, die de dood omgeven, kwamen prachtig tot uitdrukking in dit stuk.
Het Stabat Mater van Josph Rheinberger was bij uitstek een werk voor de passietijd.
De medewerkenden waren:
Claudia Wijers sopraan, Erik Janse tenor, Norbert Bartelsman orgel, Pendada Blaaskwintet en Ron van Vuuren op pauken. 

Op zaterdag 13 december 2014 hebben wij kerstliederen gezongen tijdens Huissen bij Kaarslicht in de Protestantse Kerk aan het Raadhuisplein.

Op donderdag 2 oktober 2014 hebben wij onze medewerking verleend aan de herdenking en de onthulling van het monument i.v.m.het bombardement op Huissen, 70 jaar geleden.
Door ons werd gezongen: Deel 1 van het Stabat Mater van Rheinberger en Thou knowest, Lord, the secrets of our hearts van Henry Purcell.
De plaats van de herdenking was naast de R.K. Stadskerk te Huissen.

Vrijdag 20 juni 2014 hielden wij ons traditionele Midzomernachtconcert,
in het Protestantse kerkje te Bemmel.
Medewerking werd verleend door de harpiste Anouk Platenkamp (www.harpiste.nl) en de pianiste Linda Bouman.
Het programma stond dit jaar in het teken van Zon, Zee en Zand met koormuziek die een periode van 400 jaar overbrugde: van Orlando di Lasso tot Billy Joël. Hoogtepunt van het concert was een stuk van de Engelse componist Gustav Holst, getiteld Choral Hyms of the Rig Veda, een prachtig werk dat hoge eisen stelde aan de uitvoerenden. Dit stuk werd door de harpiste Anouk Platenkamp begeleid, evenals andere werken. Anouk speelde ook twee prachtige solo stukken. Linda Bouman begeleidde het koor
o.a. bij Summertime, I got plenty of nothing en And so it Goes.
Na afloop van het concert werd onder het genot van een glas wijn gezellig nagepraat over het concert.

Zondag 15 december 2013 traden wij op tijdens de Kerstmarkt in Bemmel.
Daar brachten wij bekende kerstliederen ten gehore.

Zaterdag 14 december 2013 verleenden wij medewerking aan Huissen bij Kaarslicht.
Wij brachten kerstliederen ten gehore van 20.30 - 21.00 uur in de Protestantse kerk aan het Raadhuisplein te Huissen.

Zondag 3 november 2013 om 15.00 uur:
Het requiemconcert  "In Aeternum" (in eeuwigheid).
Dit concert vond plaats in de H. Donatuskerk aan de Markt te Bemmel.
Tijdens dit concert werd o.a. het Requiem van Bob Chilcott, Stabat Mater van Joseph Rheinberger en Thou Knowest Lord van Henry Purcell uitgevoerd. Verder werden er liederen uit 'Die Winterreise' van Franz Schubert gezongen. Medewerking werd verleend door: Claudia Wijers sopraan, Falco van Loon tenor, Norbert Bartelsman orgel, Pendada Blaaskwintet (fluit, hobo, klarinet, hoorn en fagot) en Ron van Vuuren pauken.
 
Zondag 23 juni 2013 om 15.00 uur:
Het koor trad op in de Protestantse kerk te Huissen en gaf een Midzomerconcert.
Hier werden dezelfde werken gezongen als hieronder genoemd bij het concert op 21 juni in Bemmel. Linda Bouman begeleidde een aantal stukken op de piano en gaf zij tweemaal een intermezzo.
(biografie van Linda Bouman: zie hieronder bij het concert van 21 juni).
Een geslaagd concert dat goed werd bezocht.

Vrijdag 21 juni 2013 om 21.00 uur:
Wederom gaf het koor een Midzomernachtconcert in de Protestantse kerk te Bemmel.
Het thema voor dit concert was Noord en Zuid. Er werden liederen ten gehore gebracht uit o.a. Denemarken, Zweden, Duitsland, Engeland, Spanje en Zuid-Amerika.
Medewerking werd o.a. verleend door de beroemde bandoneonist Oleg Lysenko. Dit was grandioos. Zie ook www.oleglysenko.com of http://www.youtube.com/watch?v=iTnKTMvyyEs .
Voorts werd door het muzikale ensemble Animuze opgetreden, ook na afloop van het concert bij een glaasje wijn.Verder verleende pianiste Linda Bouman haar medewerking.
Het was een fijn concert in een nagenoeg volle kerk.
Biografie Linda Bouman: Linda volgde haar opleiding aan het Twents Conservatorium te Enschede bij Pierre Ruhlmann. Na haar studie was zij twee jaar verbonden als repetitor bij Opera Forum Jong, de operastudio van het toenmalige Opera Forum. Ze was werkzaam als repetitor bij een aantal producties van de Nationale Reisopera en speelde in de familievoorstelling De Ridder van La Mancha van Speeltheater Holland. Momenteel begeleidt Linda Bouman zangers en vocale ensembles uit Nijmegen en omstreken.


Zondag 2 juni 2013
Ons koor nam deel aan het TOP-Korenfestival in de Kinkel te Bemmel. Het festival begon om 14.30 uur. Naast ons koor traden verder op: Barbershopkoor, Meander, Pokoor, ZiZo, Lekker Close en het Heisterkoor. Ondanks dat de ruimte niet optimaal en het aantal zitplaatsen niet toereikend was, werd het een zeer geslaagde middag en het festival is zeker voor herhaling vatbaar.

Zaterdag 8 december 2012: Huissen bij Kaarslicht:
Het koor trad tijdens deze bijzondere avond op in de Kloosterkapel van 20.00 tot 21.00 uur. Er werden naast een aantal bekende kerstliederen gedeelten uit het Weihnachtsoratorium van Bach ten gehore gebracht. Ook liet het koor de toehoorders meegenieten van het welluidende A Lovely Rose is All My Song van  Thoburn en het laatmiddeleeuwse Coventry carol.

Donderdag 27 december:
Vanaf 14.00 uur leverde het koor een muzikale bijdrage aan het kerstprogramma in de Stevenskerk te Nijmegen. Daarbij werd het repertoire van 8 december grotendeels uitgevoerd.

Vrijdag 15 juni 2012:
Het eerste officiële concert van Het Nieuw Betuws Kamerkoor heeft op vrijdag 15 juni  plaats gevonden. Het koor verzorgde een Midzomernachtconcert in de Nederlands Hervormde kerk te Bemmel.
Onder het motto "Onze luisterrijke natuur door de eeuwen heen" bracht het koor een keur aan liederen ten gehore waarin de natuur in de meest ruime zin van het woord een rol speelde.
Medewerking aan het concert werd verleend door de pianiste Marianne Ratajski, de sopraan Leonie Masselink, de gitarist Henk Soppe en het muzikale ensemble Animuze.
Het was een zeer geslaagd optreden in een volle kerk.
Ook tijdens een gezellige borrel met de bezoekers na afloop van het concert, speelde het ensemble Animuze.

Zondag 17 juni 2012:
Op zondag 17 juni heeft het koor zich aan de inwoners van Huissen gepresenteerd.
Het concert vond plaats vanaf een podium op de Markt in Huissen.
Het programma omvattte een aantal werken uit verschillende stijlperioden, een variatie van liederen van het optreden van 15 juni in Bemmel.
Een aantal nummers werd begeleid door de pianiste Linda Bouman.
Mede dankzij het mooie weer kwamen veel mensen naar ons luisteren.

Zondag 4 maart 2012:
Het koor heeft op zondag 4 maart 2012 muzikale medewerking verleend aan het lustrumprogramma ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan van Toestanden Op Podium (‘TOP’) in de Donatuskerk te Bemmel.